Body & Mind

Michel

mental coaching

Hoe werkt het?

Een mental coach brengt je dichter bij jezelf en je doelen.

Bij mental coaching draait het helemaal rond jou: er wordt naar jou geluisterd, over jou gepraat. We overleggen samen tot een positieve gedachtengang, nemen de aandacht weg van de dingen die je niet wilt. Via deze positieve gedachtengang wordt je gelukkiger met jezelf, krijg je meer zelfvertrouwen, verminder je je stress en geef je rust in je hoofd.

Onze gedachten zijn verbonden met onze gevoelens. Eens je die onder controle hebt, wordt je leven aangenamer. Niet alleen op privé vlak, maar ook op je werk en je sportprestaties.

negatieve omzetten naar positieve

Mijn aanpak is gebaseerd op mijn eigen levenservaringen en mijn ervaringen als begeleider de afgelopen 35 jaar. De basis van mijn aanpak is mijn boeddhistische gedachtengang en levensstijl. Deze hebben mij gebracht tot de persoon die ik nu ben. Zo probeer ik altijd het negatieve om te zetten naar het positieve. Vaak moet je jezelf uit je comfortzone trekken, maar eens je dit kan en toelaat, geeft dit een fantastisch gevoel. 

Bij de gesprekken gebeurt soms dat er woorden gebruikt worden die vaak confronterend zijn , maar deze zijn altijd van goede aard bedoeld. Mensen horen vaak alleen wat ze willen horen, en dat is nu net wat hier zelden gebeurt. Door deze ‘harde woorden’ probeer ik je niet te hard te laten denken over alles rondom je. Maar juist alles een plekje te geven in je leven, en niet alles als negatief te ervaren.

Een reactie die vaak terugkomt

Vaak krijg ik tijdens een gesprek te horen ‘jij bent wel hard’. Dit omdat ik vaak mensen confronteer in hun eigen situaties. Neen, ik ben niet hard. Ik blijf altijd positief realistisch. De dag nadien komen ze langs of bellen ze om me te bedanken dat ik zo open en eerlijk met hen een gesprek gehad heb.

Ben je ook geïnteresseerd in een mental coaching traject? Contacteer ons voor meer informatie.

neem Contact op