Body & Mind

Michel

Over Michel

De combinatie van het leven, de sport en ons lichaam, zowel lichamelijk als mentaal, maken de man die ik nu ben

Boeddhisme

Al sinds jonge leeftijd was Michel gefascineerd door sport. Snel had hij door dat sport alleen niet de sleutel tot succes was. Hij verdiepte zich steeds meer in het menselijke lichaam om te ontdekken hoe hij buiten sporten het algemene welzijn van zijn lichaam kon bevorderen. Onze pezen, gewrichten en spieren hebben de nodige verzorging en aandacht nodig om het ons zo aangenaam mogelijk te maken op het gebied van sporten en leven.

Zo kwam hij al op zeer jonge leeftijd in aanraking met het Boeddhisme. Door zich hierin te verdiepen heeft hij veel bijgeleerd over niet alleen ‘body’ maar ook ‘mind’. Alles begint en eindigt in je hoofd. 

“Ik ben me hierin verder gaan verdiepen en gaan zoeken in de Aziatische cultuur. Zo heb ik zelfs een tijd in Azië gewoond om de essentiële punten te leren en het onderlijf aan te voelen.”  

Fitness en voedingsconsulent

Tussen de leeftijd van 17 en 20 jaar startte Michel’s passie in de fitness. Hij deed mee aan veel nationale en internationale wedstrijden, en won er ook veel van. Zijn passie aangewakkerd, voelde Michel aan dat hij hiermee verder wou.

Zo startte hij op 22 jarige leeftijd met zijn eigen sportschool en het begeleiden van mensen. Niet enkel op het gebied van sporten, maar ook voeding en mental coaching. Zo volgde hij door de jaren heen verschillende internationale opleidingen en cursussen tot voedingsconsulent. Een manier om mensen meer persoonlijk bij te staan in hun voedingspatroon.

“Ik wil mensen leren dat voeding geen dieetpatroon mag zijn, maar een ‘way of life’ is.” Zo begeleid Michel alle soorten mensen op gebied van voeding; sporters, topsporters, recreatieve sporters, niet-sporters, mensen met overgewicht en zelfs mensen met bepaalde ziekten. Iedereen die op zoek is naar een gezonde levensstijl of een verandering in voedingspatroon.

Massages & mental coaching

Met het oog op Body & Mind, begon Michel zich door de jaren heen ook te verdiepen in verschillende massagetechnieken. Zo biedt hij niet alleen sportmassages, maar ook ontspanningsmassages, voetmassages, zen massages en meer aan. Ook diepte spiermassages of het losmaken van blokkades zijn mogelijk.

Deze kennis kreeg Michel mee via verschillende opleidingen in zowel eigen land als in Azië. “Elk jaar ga ik opnieuw naar Azië om me hierin steeds verder te verdiepen.”

Benieuwd naar de verschillende diensten? Graag meer informatie over een bepaalde massage? Klik op de knop hieronder!

“In 2023 begeleid ik 33 jaar mensen. En dit nog steeds sta ik met 100% achter de mensen die ik momenteel help, maar ook achter de mensen die door mij geholpen willen worden. In die 33 jaar heb ik verschillende sportmensen naar de top begeleid van verschillende sporten. Een prestatie waar ik tot heden toe nog steeds erg trots op ben.”

“Ik ben wie ik ben en de mensen die mijn begeleiding wensen te volgen, zullen snel merken dat ik mijn job nog steeds met heel veel passie doe. De combinatie van het leven, de sport en ons lichaam – zowel fysiek als mentaal – maken de man die ik nu ben.”

“Ik ben enorm dankbaar voor de mensen die ik kan helpen wat betreft ‘body and mind’. Wat voor mij belangrijk is, zijn niet de geleerde praatjes met dure woorden, maar het gevoel dat je hebt als je hier buiten gaat: opgelucht, herboren, ontspannen en ontladen. En dat je tegen jezelf kan zeggen: dit was voor mij nu eens echt ‘Me Time’!”